Forum Promodels

Wróć   Forum Promodels > proMODELS ZonE > Modeling i agencje modelek

Modeling i agencje modelek Podziel się tutaj swoimi doświadczeniami bądź wiedzą z zakresu modelingu. Mile widziane rady doświadczonych modelek, fotomodelek, hostess, fotografów i innych osób mniej lub bardziej związanych 'z branżą'. Ciekawostki ze świata konkursów dla modelek, wydarzenia, opinie na temat agencji modelek ...

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 09-08-05, 22:03   #1 (permalink)
M_K
Promodels Junior

M_K
Domyślnie Wave Models / Joy Starsystem

Witam.
To moja pierwsza wizyta n tym forum. Mysle, ze wlasnie tutaj najpredzej dowiem sie czegos na temat agencji Skeleton Models.
Jutro mam spotkanie wlasnie w tej agencji. Na ich domowej stronie www nie znalazlam zadnych konkretnych informacji... Wiem, ze ta agencja do zbyt duzych nie nalezy (maja dosc malo modelek i modeli) oraz w ogole nie dziala ona na polskim rynku zbyt dlugo. Czy ktokolwiek z Was ma jakies doswiadczenia z ta agencja, czy moze ktos slyszal opinie na jej temat? Bardzo zalezy mi na szybkiej odpowiedzi. Z gory dziekuje, pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Baldi ; 08-09-09 o 13:17
M_K jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Reklama
stare 09-08-05, 22:20   #2 (permalink)
M_K
Promodels Junior

M_K
Domyślnie

zalaczam jeszcze link do ich strony www.skeletonmodels.pl
moze ktos znajacy sie na rzeczy moze ocenic (chocby tak pobieznie) czy te fotki ich modelek sa "profesjonalne".
stare 09-08-05, 22:54   #3 (permalink)
Promodels User

Baska
Domyślnie

A te fotki w ogole sa ich??moze wiesz?
jakos nie wydaje mi sie
stare 09-08-05, 22:59   #4 (permalink)
M_K
Promodels Junior

M_K
Domyślnie

Szczerze... nie mam pojecia. Szukam wszedzie opinii na ich temat, ale niestety... nic nie moge znalesc. Nie mam zadnego doswiadczenia w modelingu. Jutro mam sie zglosic wlasnie do Skeletona i Mango. Ogolnie bardzo sie denerwuje... A jeszcze bardziej przez fakt, ze nic nie wiem o tej agencji...
stare 09-08-05, 23:54   #5 (permalink)
fotticelli
Guest

Domyślnie

Kto wymyslil im ta nazwe? Ciekawe czy maja wydzial modelek plus, jezeli tak to polecam nazwe "Fat Ass Models" albo "Sissyboy Models" jezeli maja wydzial dla mezczyzn.

Przepraszam za dygresje ale rozbawilo mnie to. Kto ich bedzie powaznie traktowal z taka nazwa/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10-08-05, 09:51   #6 (permalink)
kasienka
Guest

Domyślnie

oj, zdecydowanie to nie są ich zdjecia jak na mój gust...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10-08-05, 18:29   #7 (permalink)
Promodels User

Profesja: Fotograf
labo
Domyślnie

Cytat:
Napisał fotografoman1
Kto wymyslil im ta nazwe? Ciekawe czy maja wydzial modelek plus, jezeli tak to polecam nazwe "Fat Ass Models" albo "Sissyboy Models" jezeli maja wydzial dla mezczyzn.

Przepraszam za dygresje ale rozbawilo mnie to. Kto ich bedzie powaznie traktowal z taka nazwa/
mnie tez rozbawilo. Ja do firmy o takiej nazwie bym sie nie "zapisywal".
labo jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 10-08-05, 19:48   #8 (permalink)
BoXerka
Guest

Domyślnie

Stawiałabym bardziej na rozmowe w Mango
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16-08-05, 09:00   #9 (permalink)
nutella
Guest

Domyślnie

Oj nie! Ja bym im nie ufała Rzeczywiście to nie są ich fotografie, wydaje mi sie że kilka z nich widziałam na stronie Łukasza F. albo Piotra L.
Hmmm....przemyśl to dokładnie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16-08-05, 09:12   #10 (permalink)
nutella
Guest

Domyślnie

A nie... przepraszam uprzejmie, to zdjęcie było zrobione przez Valmaara Teraz już widze
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16-08-05, 15:42   #11 (permalink)
ciocia_cynamonu
Guest

Domyślnie

a ja dałabym im szanse... z zachowaniem rozsądku. Bo widze, że nie biorą 'wszelkiego bydła'
I wiekszosc dziewqczyn ( co prawda mają ich mało poki co ) jest pieknych, takich w moim fotograficznym typie. poza dwiema
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16-08-05, 23:06   #12 (permalink)
moodeleczka
Guest

Domyślnie

heh, ja tez bym nie poszla do skeletonow.. a nawet sie powazylam i wyslalm im zdjecia.. co ciekawe, po wyslaniu zdjecia w bieliznie, dowiedzialam sie ze oni "modelkami... e r o t y c z n ym i sie nie zajmują " no to fajnie chyba nie powinnam sie przyznawac
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16-08-05, 23:07   #13 (permalink)
was
Guest

Domyślnie

Hej,
W promowaniu dziewczyn moge Wam pomoc,tylko potrzebuje fajne ich zdjecia i podstawowe materialy o nich.
Teraz dwie moje dziewczynki beda mialy sesje do znanego pisma kobiecego w Polsce.
Ciotka zakladaj agencje.

pozdrowionka
was
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-05, 09:27   #14 (permalink)
kasienka
Guest

Domyślnie

ja podziękuję Ci za wspracie sama, tzn. nie zupełnie sama, ale sobie poradzę...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18-08-05, 22:50   #15 (permalink)
kasienka
Guest

Domyślnie

wiem, wiem na razie podziękowałam rzecz jasna. ja taka jestem - twarda, ale jak przyjdzie co do czego to robię się mięciutka jak kaczuszka tak więc was mam nadzieję, że za głeboko sobie do serca tego podziękowania nie wziąłeś? pozdr.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28-08-05, 21:41   #16 (permalink)
Andrzejek
Guest

Domyślnie

"skeleton pogrzebie cie na zawsze" tak powinno wygladac ich pierwsze haslo reklamowe. Tak na powaznie to ktos zakladajac firme powinien najpierw wymyslec dobra nazwe dla niej bo to 30% sukcesu. Firmy typu (PPHUiTK Angelika Tokarska-Bojarska "Komu w droge") to niestety blamaz na starcie. Tak samo jak nazwa skeleton. Poza tym angielskie nazwewnictwo jest w naszym kraju zakazane. Dziwie sie ze urzedy na samym starcie nie decyduja sie na nie wydawaniu zgody na otwarcie firmy tego typu osobom. Powinni zmienic mu nazwe na Szkieletor models i bylo by ok
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29-08-05, 19:46   #17 (permalink)
fotticelli
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Andrzejek
Poza tym angielskie nazwewnictwo jest w naszym kraju zakazane.
Powaznie? Dobrze by bylo. Nie rozumiem dlaczego w Polsce jest takie zangielszczenie jezyka. Mi chyba mozna wybaczyc bo jestem starym Polonusem i praktycznie jedyny kontakt z Polska Mowa mam przez pisanie tutaj.

Oczywiscie nie nalezy przesadzac z Polszczyzna any sobie nie zaszkodzic ale jest tyle fajnych nazw ktore wywodza sie z jezyka ojczystego i sa latwe do wypowiedzenia dla cudzoziemcow. Np nazwa taka jak Agencja Modelek "Chuda Trzcina" nie przyjela by sie za granica. Wezcie za wzor nazwy mebli uzywanych przez Ikeje.

Moze zaczniemy tworzyc Polskie odpowiedniki. Najbardziej upierdliwe wedlug mnie jest slowo "modeling".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20-10-06, 15:18   #18 (permalink)
dari
Guest

Domyślnie

to jak to w końcu jest ze skeleton models? jak poczytałam ten wątek to wyciągam wnoiski, że ogólnie tragedia... a mnie sie obiło o uszy, że to dobra agencja, młoda, ale super atmosfera, interesują się modelką itd...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20-10-06, 20:59   #19 (permalink)
Kinga R.
Guest

Domyślnie

moja znajoma byla od nich w Chinach(czyli maja kontakty zagranica)
bylo chyba wszytsko ok,
ale z tego co wiem to ona juz z nimi nie pracuje (wiec moze jednak nie ok?? ale dawno jej nie widzialam wiec nie powiem nic wiecej dlaczego, co i jak...)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31-10-06, 01:31   #20 (permalink)
syska87
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał dari
to jak to w końcu jest ze skeleton models? jak poczytałam ten wątek to wyciągam wnoiski, że ogólnie tragedia... a mnie sie obiło o uszy, że to dobra agencja, młoda, ale super atmosfera, interesują się modelką itd...
napewno kazdy przyjmuje inne kryteria co do oceny agencji dlatego ile ludzi tyle opinii. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona ze Skeleton, pomimo tego ze nigdzie narazie nie wyjechalam( z wlasnego wyboru) uwazam ze agencja ma bardzo dobre kontakty zagraniczne, np WOMAN, IMG, to chyba o czyms swiadczy. Jest nas malo, ogolnie trzeba spelniac standardowe kryteria, i nie ma faworyzacji gwaizdek
To tyle dziekuje ( sorka za brak polskich znakow ale Alt nie dziala mi ://)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
agencja modelek, agencja wave models, agencje modelek, joy starsystem, wave models

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania