Forum Promodels

Wróć   Forum Promodels > Baldi ZonE > Uwagi do forum

Uwagi do forum Jeśli zauważyliście jakieś błędy, lub macie sugestie co do funkcjonowania różnych modułów Forum Promodels - piszcie tutaj. Tutaj również przeniosłem wszystkie tematy związane z ostatnimi przenosinami forum między serwerami i aplikacjami!!

Odpowiedz

LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 23-12-07, 23:09   #1 (permalink)
imported_Baldi
Guest

Domyślnie

wątek zmoderowany, forum to nie allegro
Baldi Admin
  Odpowiedź z Cytatem
Reklama
stare 24-12-07, 03:55   #2 (permalink)
Promodels Junior

Blady Hassel
Domyślnie

zaskakująca reakcja, a czym Pan Baldi szanowny się sugerował usuwając mojego posta??
Blady Hassel jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 24-12-07, 09:58   #3 (permalink)
imported_Baldi
Guest

Domyślnie

Ano tym, że forum to nie platforma sprzedam / kupię. Być może nie zauważyłeś Blady Hasselu - ale nie ma w zwyczaju umieszczać tutaj takich ogłoszeń. A jedyny wyjątek stanowią od czasu do czasu i w drodze wyjątku ogłoszenia dawane w części "Strefa Stałych Bywalców" dla (jak sama nazwa wskazuje) stałych bywalców ...
Pozdrawiam
Baldi Admin
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24-12-07, 10:16   #4 (permalink)
Promodels Junior

Blady Hassel
Domyślnie

Nie wiem co jako admin potrafisz sprawdzic ale dalece nieupoważnionym jest określenie mnie jako niestałego bywalca forum, co do mojego posta to był to najzwyklejszy ukłon w stronę osoby poszukującej rozwiązania swojego problemu ale widzę, że koleżeńska pomoc jest piętnowana w tym miejscu, postaram się pamiętać choć odwracanie wzroku nie leży raczej w mojej naturze, Wesołych Świąt życzę
stare 24-12-07, 10:53   #5 (permalink)
imported_Baldi
Guest

Domyślnie

Nie starasz się nic zrozumieć jak widzę
Po pierwsze nie określiłęm Cię jako niestałęgo bywalca forum, napisałem, że podobne ogłoszenia mogą być umieszczane ewentualnie w strefie dla stałych bywalców - to znaczna różnica i stosujesz teraz prosą technikę odwracania kota ogonem - na mnie to nie działa.

Po drugie koleżeńska pomoc nie jest napiętnowana pod warunkiem że faktycznie jest pomocą. Przecież mogłeś wysłać zainteresowanemu koledze ogłoszenie przez system PW, ale nie - ty wrzucasz ogłoszenie o sprzedaży sprzętu na forum w merytorycznym wątku ... bo może ktoś to od ciebie kupi to co Ty masz akurat do sprzedania, a to że potem połowa wątku zawierająca twoje jednorazowe oferty o sprzedaży sprzętu będzie ten wątek zaśmiecać to już dla Ciebie nie jest ważne prawda? Lepiej zaatakować Admina, który miał czelność zmoderować Twoje wielce szanowne posty które z takim zaangażowanie w pomoc koleżeńską napisałeś ....

B.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24-12-07, 11:40   #6 (permalink)
Promodels Junior

Blady Hassel
Domyślnie

Ależ właśnie wyłącznie chęcią zrozumienia kieruję się tocząc dalej tę dyskusję. Cały czas jestem zdania, że najlepszym miejscem na zamieszczenie tego typu koleżeńskiej oferty jest miejsce w którym ktoś się o to pyta a nie tam gdzie może nie zagląda. Dla mnie to zwykła logika. I z uśmiechem traktuję tę ironiczną odpowiedź bo inaczej nie potrafię jej potraktować widząc, że Admin wziął ją do serca jako osobistą słowną potyczkę i wyolbrzymiając sprawę jedynie próbuje postawić na swoim. Proszę bardzo jest na Twoim czy raczej na Pana bo faktycznie może zapędziłem się w przechodzeniu na Ty. A może powinienem odprowadzić pieniążek na konto Admina, może to jest powód bólu? Ok więc modyfikuję ofertę, która jakoby powstała z chęci żądzy pieniądza. UWAGA!!!! Oddam ZA DARMO uchwyt mocujący lampę reporterską i parasolkę na statywie osobie, która przekona mnie, że z jakiegokolwiek powodu nie jest w stanie wyłożyć 45 zł za owy uchwyt a takowy przyczyni się wydatnie do podnoszenia kwalifikacji, pasji i umiejętności fotograficznych potrzebującej go osoby. W każdym innym przypadku bez najmniejszego uzasadnienia jestem gotów go odsprzedać po ustalonej w terminie późniejszym kwocie a cały uzyskany z tego tytułu majątek pod eskortą przekażę na Orkiestrę Świątecznej Pomocy Pana Jurka Owsiaka. Pozdrawiam serdecznie.
stare 24-12-07, 11:51   #7 (permalink)
fk
Promodels Expert

Profesja: Fotograf
fk
Domyślnie

Cytat:
Napisał Blady Hassel
Ależ właśnie wyłącznie chęcią zrozumienia kieruję się tocząc dalej tę dyskusję
Ech... wtrace swoje trzy grosze..
Nawet gdyby odejśc od zasad (patrz regulamin) i uznac to za koleżeńska pomoc, to zaraz znajdzie sie iles tam osób, które zarzuca administarcji, ze "on może, a ja nie" - po prostu musi byc konsekwentny.
Po drugie, zajrzyj do działu Stałych bywalców - jest tam definicja, kto jest stałym bywalcem. Może zasady nie sa idealne, ale jakies musze byc.

I po trzecie... szanuj czyjes zasady, nawet jezeli Ci nie odpowiadaja.
Pozdrawiam swiatecznie
fk jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 25-12-07, 22:32   #8 (permalink)
Promodels Junior

Blady Hassel
Domyślnie

Tak świątecznie i miło odpowiadam, że o ile mnie pamięć nie myli nie jestem pierwszą osobą. Nie śledzę wszystkich wątków ale jak żywo pamiętam wyraźną ofertę jaką złożył swego czasu Pan o wdzięcznym imieniu Sergiusz S. Zaoferował on w którymś z postów podczas miłej rozmowy swojego Ring Flasha czy raczej Ring Lighta na sprzedaż. Nie zauważyłem jakiegoś wyraźnego upadku moralnego forum od tego czasu. Ale może też nie sledziłem później posta na tyle uważnie, że przeoczyłem fakt iż został on usunięty. Proszę mnie oświecic jeżeli tak właśnie było. Dotychczas traktowałem forum jako miejsce pomocy i wymiany doświadczeń ale najwidoczniej żyłem w wielkiej nieświadomości. A może po prostu warto założyć osobny dział w którym ani administratorowi ani innym użytkownikom nie pomyli się koleżenskość z chęcią zysku? Z całym szacunkiem dla wszystkich regulaminów pozdrawiam.
stare 26-12-07, 17:39   #9 (permalink)
Promodels Junior

Blady Hassel
Domyślnie

Przedmiot wystawiłem w aukcji charytatywnej serwisu Allegro. Zapraszam do licytacji.

http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=142681
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania