| Zdrowie, Uroda, Wizaż, Kosmetyka ... Porozmawiasz tutaj o tematach związanych ze zdrowiem, urodą, wizażem lub kosmetyką w kontekście modelingowym. |
14-02-09, 22:19
|
#1 (permalink)
|
|
Promodels Expert
Profesja: Modelka
|
Avon, Oriflame - co sadzicie o ich kosmetykach?
Jak w temacie, sa sadzicie? Uzywacie?
|
|
|
14-02-09, 22:20
|
#2 (permalink)
|
|
Promodels Expert
|
co*
|
|
|
14-02-09, 22:36
|
#3 (permalink)
|
|
Promodels User
Profesja: Troll forumowy
|
Z avonu czasem tak... ale w sumie bez rewelacji...
|
14-02-09, 23:40
|
#4 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Używam ujędrniającego kremu do twarzy z avonu i nie narzekam  nie jest zły.
|
|
|
14-02-09, 23:58
|
#5 (permalink)
|
|
Promodels Expert
|
Ja kupilam sobie kiedys TriLaser z Avonu, antycellulitowy. I dobrze ze kupilam taniej na allegro, bo jakbym kupowala z katalogu za 80zl to bym sie zdenerwowala... Ladne perfumy ma: Incandessence, uzywam juz X czasu
|
|
|
15-02-09, 17:20
|
#6 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Nie przepadam za tymi markami. W miarę fajnę sa jeszcze płyny do kąpieli.
|
15-02-09, 18:39
|
#7 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Z Avonu kupuję (najczęściej błyszczyki), nawet fajne są tam produkty chociaż ostatnio się rozczarowałam. Błyszczyk kameleon, który miał się zmieniać na jasno różową barwę zmieniał się na czerwoną, a szukałam czegoś co by nie podkreślało moich dosyć czerwonych ust, no ale cóż  .
|
|
|
16-02-09, 13:45
|
#8 (permalink)
|
|
Promodels User
|
hehe jako, że jestem konsultantem Oriflame mogę powiedzieć, że wiele osób jest zadowolonych z kosmetyków owszem nie wszystkim dany produkt odpowiada dlatego można z niego zrezygnować i kasa wraca do klienta. Wiele klientek ma swoje sprawdzone produkty i przegląda katalogi i kupuje w momencie gdy dany produkt jest najtańszy. Ja używam męskiej nowej lini i nie narzekam. Jakby ktoś coś chciał z nowego katalogu dajcie znać na priv to sprzedam po cenie hurtowej  wysyłka za free 
pozdrawiam
|
|
|
16-02-09, 15:44
|
#9 (permalink)
|
|
Guest
|
Ja używałam kremu Avon na rozstępy. Fajnie ujędrniał i nawilżał, ale rozstępy to nie zniknęły :/
Ostatnio ich coraz mniej, choć nic z nimi nie robię. Lekarka mi mówiła, że takie, co się robią w okresie dojrzewania, to ponoć same później schodzą. Ciekawe...
|
|
|
|
16-02-09, 16:05
|
#10 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Z tego co wiem, a tez mam z tym problem rozstąpy same nie zejdną nawet w okresie dojrzewania. Można zmiejszyć ich głębokość i może niektóre świeże weliminowac kremami lecz napewno większośc z nich pozostanie. Można je jedynie usunąć jakimiś kwasami, peelingami ale typowo chemicznymi albo innymi zabiegami wykonywanymi przez lekarza, co również troszkę kosztuje.
|
16-02-09, 16:10
|
#11 (permalink)
|
|
Guest
|
Ja się właśnie niedawno zastanawiałam nad zrobieniem sobie jakiegoś peelingu na te rozstępy. Wiem, że to troszkę kosztuje, ale chyba warto się szarpnąć... Już pal sześć te na udach, bo ich prawie w ogóle nie widać, ale te na plecach wyglądają koszmarnie - jakby mnie kot podrapał
|
|
|
|
16-02-09, 16:17
|
#12 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Ja mam niestety na biuście i mimo tego że nie widac ich bo są schowane w staniku to też przymierzałaym się do jakiegoś zabiegu.
|
16-02-09, 16:20
|
#13 (permalink)
|
|
Guest
|
Biust to bardzo wrażliwe miejsce, ja bym nie polecała robić żadnych zabiegów na tamtejsze rozstępy...
Poza tym sama miałam je w tamtym miejscu (pojawiły się jakieś 3-4 lata temu) i dziś trzeba się naprawdę baaardzo przyjrzeć, żeby je zobaczyć. A nie stosowałam praktycznie nic.
|
|
|
|
16-02-09, 19:14
|
#14 (permalink)
|
|
Promodels User
|
http://www.forum.promodels.pl/7567,160.htm <---- spróbujcie tego ^^ (patrz- moje "wywody"  )
|
16-02-09, 21:23
|
#15 (permalink)
|
|
Promodels User
Profesja: Agencja reklamowa
|
Oriflame- polecam, bazują na naturalnych składnikach, jeszcze się kosmetykami tej marki nie rozczarowałam
|
|
|
17-02-09, 22:51
|
#16 (permalink)
|
|
Guest
|
z Avonu polecam- cała serie planet Spa- szczególnie seria z biała herbatą, Avon Solutions Cellu sculpt- krem do ciała ujedraniajacy, peelingi do ciała pod prysznic- senses, zluszczajacy peeling foot works, perełki brązujące - puder w kulkach avon bronze,szampon dodający objętości-advance techinque + spray z tej samej serii- naprawde działa;] i mój największy faworyt wśród kredek do oczu- kajalstick, bywaja podwójne np.czarna+biała- taniutkie i najlepsze jakich do tej pory używałam
Nie polecam- tusze do rzęs ( z wyjatkiem Astonishing lengths), cienie do powiek ( z wyjatkiem tych z serii anev) lakiery do paznokci, i niestety Perfumy- mimo przepięknych zapachów większośc jest bardzo nietrwała- tylko niektóre wody perfumowane są dośc trwałe..a szkoda, bo mają bardzo duzo ciekawych kompozycji zapachowych...
kosmetyki tej firmy znam od wielu lat, praktycznie od momentu kiedy firma weszła na polski rynek, czesc z nich to produkty bardzo dobrej jakosci- najczesicej widac to po ich cenie-np. serie anev, planet spa ,
niestety inne mozna okreslic jako zadowalajace, ale jak to sie mówi- szału nie ma...;p
Ostatnio firma popraiwa nieco wizerunek poprawiajac jakosc kosmetyków- Wsólpraca z Lacroixem czy Ungaro , oraz design opakowan i sama forme kosmetyku - marimekko. Cynthia Rowley
|
|
|
|
20-02-09, 21:24
|
#17 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
nie jestem przekonana do kosmetyków firmy avon oraz oriflame,może czasami znajdzie się coś fajnego...ale tak przez katalog to nie ma tego kontaktu z kosmetykiem jak w drogerii,wolę od czasu do czasu pozwolić sobie na małą przyjemność w sephorze,a na codzien to zaopatrzenie z rossmana
|
|
|
24-03-09, 20:35
|
#18 (permalink)
|
|
Promodels User
|
Zamawiałam wiele razy coś z katalogów tych firm, szampony mają do bani, dodatki są poprostu brzydkie, lubię ich błyszczyki i balsamy, żele pod prysznic mają bardzo ładny zapach, ogółem wole kupować rzeczy w drogerii, na przesyłki czasem trzba bardzo długo czekać, nie przepadam za tymi kosmetykami
|
|
|
24-03-09, 20:43
|
#19 (permalink)
|
|
Promodels User
|
wszystko w katalogu wygląda wręcz idealnie,wszystko piękne itd. ale w rzeczywistości bardzo sie różni. Owszem zamawiałam wielokrotnie kosmetyki od nich ale zdecydowanie wolę kupować w sklepach.Tak jak koleżanka wyżej napisała jedynie co to żele pod prysznic i błyszczyki są fajne,reszta niestety nie.Choć jeszcze dopisałabym puder w kulkach  mam i jestem zadowolona.Ceny też są dość wysokie,nie chodzi o to,że jestem jakąś skneruską ale jeżeli mam wydać pieniądze to tyle na porządne kosmetyki i ubrania.
|
|
|
30-05-09, 12:37
|
#20 (permalink)
|
|
Promodels Junior
|
Odp: Avon, Oriflame - co sadzicie o ich kosmetykach?
Oriflame w ogóle nie używam, a jeżeli chodzi o Avon to uważam, że mają dobre te kosmetyki. Męskie perfumy są bardzo ładne i trwałe, seria planet spa, żele pod prysznic są fajnie. Ceny też są uważam przystępne. Każdy na pewno coś dla siebie znajdzie :P tylko trzeba dobrze szukać  Jestem na tak.
|
|
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady Postowania
|